RO

Aereco

about_us_banner_1000x400

Aereco dezvolta solutii de ventilatie inovatoare pentru cladirile rezidentiale si de birouri, avand la baza un concept cheie care permite controlul debitelor de aer functie de cerintele fiecarei incaperi in parte. Asociind acestui principiu tehnologii specifice, sistemele de ventilatie controlata Aereco indeplinesc deplin cerintele actuale cu privire la eficienta energetica a cladirilor si calitatea aerului din interiorul acestora.

Aereco ofera cateva categorii de produse care pot fi implementate in diferite sisteme de ventilatie, de la cele care se bazeaza pe tirajul natural sau functionare hibrida, pana la ventilatia mecanica si cu recuperare de caldura.

Grupul, al carui sediul central si unitate de productie se afla in localitatea Marne la Vallée din zona Parisului, Franta, este prezent in majoritatea tarilor din Europa ca si in Asia si USA, prin filiale si o retea vasta de distribuitori. Fondat in 1983, Grupul Aereco are in prezent mai mult de 350 de angajati.

Descoperiti experienta Aereco urmarind prezentarea video a companiei:

 

Aereco in cateva cuvinte

Istoric

In 1983, Pierre Jardinier, fost inginer la CSTB (Centrul  de Cercetare Stiintifica si Tehnica a Cladirilor din Franta), era responsabilul laboratorului care studia calitatea aerului in cladiri (SERVA). Impreuna cu doi parteneri, el a proiectat prima grila higroreglabila destinata evacuarii aerului viciat, care a stat la baza dezvoltarii companiei Aereco, de la un mic si simplu atelier in anii ’80 pana la sediul de 18 000 mp din zilele noastre, care asigura conditiile unei productii de cateva milioane de componente anual.

Convinsi de calitatea inventiei lor, acesti pionieri din domeniul ventilatiei rezidentiale au reusit un succes rasunator. Ventilatia higroreglabila a devenit din ce in ce mai populara, prima oara prin prisma certificarii EDF energy-saving “Vivrelec”  din 1995, apoi prin indeplinirea standardelor French Thermal Regulation RT2000. Ventilatia higroreglabila a devenit astazi referinta intre sistemele de ventilatie din Franta.

Intre lansari de produse si deschideri de noi locatii, in cele ce urmeaza puteti descoperi principalele evenimente din istoria companiei Aereco:

Aereco, dedicat Dezvoltarii Durabile

 

banner_about_us_dev_durable

Dezvoltarea Durabila a fost definita de catre Dna Gro Harlem Brundtland, Prim Ministru al Norvegiei, ca fiind  “dezvoltarea care indeplineste cerintele prezentului fara a compromite abilitatea generatiilor viitoare de a-si indeplini cerintele lor”. Modul in care producem si consumam trebuie sa respecte atat persoanele care ne inconjoara cat si mediul inconjurator si sa ofere tuturor celor care traiesc pe Pamant satisfactia indeplinirii nevoilor fundamentale: hrana, locuinta, haine, educatie, posibilitatea de a munci si de a trai intr-un mediu sanatos… Aereco se straduieste ca in modul in care abordeaza, se dezvolta si se implica in domeniul ventilatiei controlate, sa indeplineasca pe deplin cerintele Dezvoltarii Durabile.

Reducerea gazelor cu efect de sera prin limitarea pierderilor de caldura

Multumita produselor inovatoare proiectate pentru diminuarea pierderilor de energie din locuinte, Aereco aduce un important aport in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si  la protejarea mediului inconjurator. In conditiile in care energia consumata pentru intretinerea, dar in special incalzirea, cladirilor in care locuim sau ne desfasuram activitatea zilnica reprezinta sursa a 18% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera, ventilatia si impactul ei asupra diminuarii pierderilor de caldura devin un factor cheie in respectarea mediului inconjurator.

Imbunatatind calitatea aerului interior

Pe langa eficienta energetica, calitatea aerului din cladiri reprezinta un parametru primordial legat de sanatatea locatarilor: intradevar, ne petrecem marea parte a timpului in cladiri. Ajustand ritmul de improspatare al aerului functie de nivelul de poluare din fiecare camera in parte,  sistemele de ventilatie controlata Aereco ajuta la imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram in cladiri.

 

Eliminand folosirea substantelor periculoase si reducand deseurile

Prin aplicarea celor mai bune metode si proceduri, Aereco garanteaza faptul ca toate componentele utilizate pentru producerea bunurilor sale corespund directivei EU RoHS. Fiind in acord cu REACH*, Aereco asigura de asemenea declararea tuturor substantelor chimice utilizate in procesul de productie. acordam o atentie speciala reciclarii produselor prin alegerea cu grija a materialelor plastice, cat si a numarului de piese necesare pentru a realiza o functie. Aereco s-a numarat printre primele companii care au proiectat in 2010 o grila destinata evacuarii aerului viciat cu functionalitati eco, pentru sistemele mecanice de ventilatie controlata higroreglabila.

* REACH este regulamentul pentru inregistrarea, evaluarea, autorizarea si interzicerea substantelor chimice. A intrat in vigoare la 01 Iunie 2007. REACH intareste si imbunatateste cadrul legislativ care a fost aplicat pana la acea data in cadrul Uniunii Europene (EU) in ceea ce priveste produsele chimice.