1. Acasă
  2. Aereco
  3. Dezvoltare sustenabilă

Aereco, dedicat Dezvoltarii Durabile

Dezvoltarea Durabila a fost definita de catre Dna Gro Harlem Brundtland, Prim Ministru al Norvegiei, ca fiind “dezvoltarea care indeplineste cerintele prezentului fara a compromite abilitatea generatiilor viitoare de a-si indeplini cerintele lor”. Modul in care producem si consumam trebuie sa respecte atat persoanele care ne inconjoara cat si mediul inconjurator si sa ofere tuturor celor care traiesc pe Pamant satisfactia indeplinirii nevoilor fundamentale: hrana, locuinta, haine, educatie, posibilitatea de a munci si de a trai intr-un mediu sanatos… Aereco se straduieste ca in modul in care abordeaza, se dezvolta si se implica in domeniul ventilatiei controlate, sa indeplineasca pe deplin cerintele Dezvoltarii Durabile.

Reducerea gazelor cu efect de sera prin limitarea pierderilor de caldura

Multumita produselor inovatoare proiectate pentru diminuarea pierderilor de energie din locuinte, Aereco aduce un important aport in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la protejarea mediului inconjurator. In conditiile in care energia consumata pentru intretinerea, dar in special incalzirea, cladirilor in care locuim sau ne desfasuram activitatea zilnica reprezinta sursa a 18% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera, ventilatia si impactul ei asupra diminuarii pierderilor de caldura devin un factor cheie in respectarea mediului inconjurator.

Imbunatatind calitatea aerului interior

Pe langa eficienta energetica, calitatea aerului din cladiri reprezinta un parametru primordial legat de sanatatea locatarilor: intradevar, ne petrecem marea parte a timpului in cladiri. Ajustand ritmul de improspatare al aerului functie de nivelul de poluare din fiecare camera in parte, sistemele de ventilatie controlata Aereco ajuta la imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram in cladiri.

Eliminand folosirea substantelor periculoase si reducand deseurile

Prin aplicarea celor mai bune metode si proceduri, Aereco garanteaza faptul ca toate componentele utilizate pentru producerea bunurilor sale corespund directivei EU RoHS. Fiind in acord cu REACH*, Aereco asigura de asemenea declararea tuturor substantelor chimice utilizate in procesul de productie. acordam o atentie speciala reciclarii produselor prin alegerea cu grija a materialelor plastice, cat si a numarului de piese necesare pentru a realiza o functie. Aereco s-a numarat printre primele companii care au proiectat in 2010 o grila destinata evacuarii aerului viciat cu functionalitati eco, pentru sistemele mecanice de ventilatie controlata higroreglabila.

* REACH este regulamentul pentru inregistrarea, evaluarea, autorizarea si interzicerea substantelor chimice. A intrat in vigoare la 01 Iunie 2007. REACH intareste si imbunatateste cadrul legislativ care a fost aplicat pana la acea data in cadrul Uniunii Europene (EU) in ceea ce priveste produsele chimice.