1. Acasă
  2. Ventilație
  3. Sistemele de ventilație
  4. Ventiație cu recuperarea căldurii

Gestiunea calității aerului în orice moment

 

Pentru că locuința trebuie să fie un loc liniștit și odihnitor pentru om, scopul ventilației cu dublu flux este furnizarea unui aer pur în orice moment, în special prin adaptarea sistemului în funcție de particularitățile fiecărei încăperi. Aerul furnizat este sănătos și de bună calitate datorită filtrării particulelor fine, a bacteriilor, a polenurilor, a sporilor și a mucegaiurilor. Datorită ventilației cu dublu flux, ocupanții locuinței beneficiază de un confort maxim prin reducerea riscurilor de expunere la alergeni, în orice anotimp al anului!

Ventilația cu dublu flux, soluția individuală pentru case și apartamente

În orice moment, ventilația cu dublu flux Aereco oferă o optimizare a consumului de energie și a calității aerului din spațiile interioare, într-un mod complet automat. Descoperiți toate informațiile și avantajele acestei tehnologii urmărind acest video în 3D.

 

După o descriere a funcționării sistemului DX, acest video vă prezintă ventilația controlată asociată cu un sistem de recuperare a căldurii, care permite furnizarea către ocupanții locuințelor și a altor spații, a unei cantități optime de aer proaspăt, atunci când trebuie și acolo unde este necesar. Sistemul DX oferă un confort optim pentru fiecare ocupant al locuinței iar prin reducerea energiei consumate se diminuează amprenta ecologică umană asupra mediului înconjurător.

Care este modul de funcționare a ventilației cu dublu flux?

Cu ajutorul senzorilor (de umiditate, de prezență, CO2, COV), tehnologia sistemului DX evaluează debitul de aer care trebuie extras din încăperile auxiliare (bucătărie, baie și WC). Odată extras aerul viciat, căldura acestuia este recuperată cu ajutorul unui schimbător de căldură cu un randament foarte ridicat pentru optimizarea pierderilor energetice ale locuinței. Pe de altă parte, aerul exterior este filtrat și încălzit datorită energiei recuperate anterior și apoi transportat prin intermediul unui HUB, un subansamblu care permite distribuirea aerului tratat direct în încăperea în care acesta este necesar și cu o cantitate exactă a debitului vehiculat.

Ventilația cu dublu flux, o soluție inteligentă și interactivă

Sistemul DX propus de Aereco este un sistem de ventilație mecanică cu dublu flux care adaptează debitele de aer de la o încăpere la alta, în funcție de necesități. Acesta este utilizat în principal în clădirile rezidențiale, însă poate fi instalat, de asemenea, mai ales în birouri sau în școli. Acest sistem îmbină cu succes performanța energetică și calitatea aerului din spațiile interioare datorită unei soluții economice, ușor de implementat în construcțiile noi, precum și în cele în curs de renovare. Datorită conectivității sale ridicate, ocupantul poate interacționa cu sistemul DX în timp real și poate vizualiza parametrii de funcționare, prin configurarea acestora.
Sistemul DX propune, de asemenea, un sistem de notificare pentru urmărirea în timp real a stării filtrelor. Indiferent că este vorba de locuințe colective sau case individuale, tehnologia cu dublu flux este alcătuită dintr-o serie de versiuni special concepute pentru o integrare facilă a acesteia: plafon fals, dulapuri, pivniță, zidărie.

Obiectivul său este clar și evident: asigurarea confortului ocupanților locuinței prin asigurarea unui debit de aer proaspăt, sănătos, la o temperatură optimă, în locul potrivit, la momentul potrivit, toate în cel mai silențios mod posibil.

Aerul interior la temperatura ideală

Confortul termic al ocupanților spațiului de locuit se află, de asemenea, în centrul preocupărilor legate de ventilația cu dublu flux. Într-adevăr, prin schimbătorul său de căldură cu un randament foarte ridicat, diferența de temperatură dintre aerul extras (cald) și aerul introdus, care provine uneori dintr-un mediu exterior foarte rece, este abia perceptibilă. Ocupantul spațiului este astfel ferit de senzațiile circulației curenților de aer rece în încăperile sale, iar confortul său este sporit.

Un flux silențios de aer pentru o stare de bine

Confortul acustic este, de asemenea, garantat: sistemul de ventilație cu dublu flux este conceput cu materiale care reduc zgomotul la minim. În plus, schimburile se realizează prin intermediul conductelor de ventilație și nu prin intermediul admisiilor de aer de deasupra ferestrelor: zgomotele din exterior sunt, prin urmare, reduse în mod considerabil.

O economie de energie din pierderile termice

Pentru că este important să realizăm cu toții economie de energie și să reducem impactul ecologic al acesteia asupra mediului, ventilația cu dublu flux se înscrie în totalitate în tendințele actuale: prin recuperarea caloriilor din aerul viciat și reintroducerea acestora în aerul proaspăt și sănătos, nevoia de încălzire se diminuează în mod considerabil.