Aplicația ErP pentru grilele de ventilație de la Aereco  1. Acasă
  2. Aereco
  3. Noutăți
  4. Aplicația ErP pentru grilele de ventilație de la Aereco
Noutăți -
30/11/2015

Regulamentul (UE) nr. 1253/2014 al Comisiei și Regulamentul delegat (UE) nr. 1254/2014 al Comisiei de punere în aplicare a Directivei 2009/125/CE din data de 21 octombrie 2009, respectiv, fac referire la punerea în aplicare a cerințelor privind proiectarea ecologică pentru unitățile de ventilație și etichetarea unităților de ventilație rezidențiale.

Astfel, sistemele de ventilație se încadrează în cerințele acestei directive, unitățile de ventilație făcând acum obiectul nivelurilor de performanță necesare conform unui nou regulament ErP (produse ce utilizează energia).

Ventilatoarele, care au un consum de energie mai mic de 30 W, nu fac obiectul acestui regulament, fiind sisteme de ventilație suplimentară (extracții individuale, de exemplu, baie) sau care se utilizează numai în medii excepționale (de exemplu, sistem de control al fumului în caz de incendiu).

Începând cu 1 ianuarie 2016, vor fi aplicate ambele regulamente, ceea ce înseamnă că toate ventilatoarele și sistemele de ventilație cu recuperarea căldurii de la Aereco vor avea o fișă cu informații despre produs pe site-ul nostru pentru a le caracteriza.

Această fișă, aplicată numai pentru unitățile de ventilație, definită ca aplicație rezidențială, definește, printre altele, clasa consumului specific de energie (CSE), în timp ce, pentru unitățile de ventilație, definită ca aplicație „nerezidențială”, fișa prezintă eficiența energetică.

Etichetarea privind energia se va efectua la nivelul produselor pentru a le defini eficiența energetică, debitul maxim și nivelul puterii acustice. Toate produsele din gama de ventilatoare de la Aereco au etichete cu cea mai bună eficiență energetică, de la clasa B la clasa A+.

Sigla „conform cerințelor pentru produsele ce utilizează energia” menționează faptul că toate ventilatoarele Aereco care fac obiectul acestor regulamente respectă cerințele.