Waterford  1. Acasă
  2. Referințe
  3. Waterford
Referințe -
08/07/2018

Mânăstirea de pe muntele Melleray

Cappoquin, comitatul Waterford

Mânăstirea de pe muntele Melleray este o comunitate de călugări cistercieni (Trappist). Mânăstirea este situată pe versanții munților Knockmealdown din comitatul Waterford, Irlanda. Proiectul a cuprins extinderea unei aripi a mânăstirii cu 27 de dormitoare cu baie proprie. Aici s-a utilizat un sistem de ventilație pasivă asistată în stivă de la Aereco. Acesta este cunoscut și ca sistem hibrid.

Acest sistem cuprinde grile de extracție BXL combinată cu funcția de stimulare a retragerii firului (versiunea anterioară a grilelor G2H), grile acustice EHA destinate aportului de aer proaspăt (versiunea anterioară a grilelor EHA²) și ventilatoare VBP hibride controlate prin intermediul unui indicator de vânt.

Ventilatoarele VBP sunt ventilatoare cu o presiune foarte scăzută, concepute în asociere cu instalațiile de ventilație pasivă în stivă. O caracteristică de proiectare suplimentară a acestui ventilator este faptul că rotoarele sale nu interferează cu fluxul de aer când nu este utilizat, permițând astfel funcționarea neîntreruptă a ventilației pasive naturale în stivă atunci când nu este necesară asistența motorizată.


Produsele utilizate în proiect